Akupunktiosta

Akupunktiosta yleisesti

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jota on harjoitettu Kiinassa yli 3000 vuotta ja länsimaihin se levisi 1600-luvulla jesuiittojen välityksellä. Perinteinen kiinalainen lääkintä pyrkii parantamaan sairauden syyn ja vahvistamaan ruumiin omaa kykyä parantua. Kiinalainen hoitomenetelmä on oppi elämästä energian kiertokulusta sekä voimista ja vastavoimista. Akupunktio-oppi on oppi yksilön ja ympäristön suhteesta. Kaikken perustana on qi eli energia. Se kulkee säännöllisiä ratoja pitkin kehossa ja ihon pinnassa. Akupunktioteoriassa nämä radat määritellään meridiaaneiksi. Ihmisruumiissa on 12 päämeridiaania ja 8 sivumeridiaania, jotka muodostavat perustan hoidolle. Meridiaanit ovat hermopäätteiden muodostamia ratoja, joilla noin 400 merkittävää akupunktiopistettä sijaitsevat.

Maailman Terveyssäätiö (World Health Organization) on myöntänyt, että akupunktiolla on laaja mahdollisuus parantaa erilaisia lääketieteellisiä ongelmia, kuten esim:

  • Neurologiset ja lihaksistosta johtuvat oireet: päänsärky, niskakipu, tinnitus, kasvohalvaus,tenniskyynärpää, jäykät hartiat, alaselkäkipu, iskias.
  • Hengitystieongelmat, astma, poskiontelotulehdus, kurkkukipu, allergia, keuhkoputkentulehdus.
  • Nukkumisvaikeudet.
  • Masennnus.
  • Ruoansulatushäiriöt, mahakatarri, kohonnut happoarvo, ummetus ja ilmavaivat.
  • Tupakointi ja alkoholiriippuvuus.
  • Virtsaamisongelmat, kuukautiskivut.

On hyvä tiedostaa, että joissakin tapauksissa saman sairausnimikkeen taakse kätkeytyvä sairaus voidaan hoitaa, joissain taas ei. Joissain tapauksissa sairaus on aiheuttanut peruuttamattomia muutoksia, jolloin akupunktio ei enää auta. Kipua voidaan kuitenkin hoitaa pitkällekin edenneessä tilanteessa.

 

kiinalainen hoitomenetelmäkiinalainen hoitomenetelmä

 

Akupunktiossa ärsytetään neuloilla akupunktiopisteissä olevia hermopäätteitä. Hermopäätteet lähettävät sähköisiä impulsseja selkäytimeen ja aivojen alaosien keskuksiin, joista ne vaikuttavat sairaille alueille. Akupunktiohoito huomioi kokonaisvaltaisesti kaikki terveydentilaan vaikuttavat sisäiset ja ulkoiset tekijät. Akupunktio auttaa ihmisen kehoa edistämään sen hyvinvointia sekä ennaltaehkäisemään sairauksia. Akupunktiohoidossa asetetaan neuloja tarkkaan määritettyihin pisteisiin ja lisäksi voidaan käyttää vaikutuksen tehostamiseksi lämpöä ja sähköistä energiaa.

Tutustu hoitovaihtoehtoihin ja hintoihin ja varaa aika ottamalla yhteyttä!